Astrid Kremers 2018-09-03T06:57:25+00:00

Over seksuologie Praktijk Astrid Kremers

Algemene informatie

Astrid Kremers is geregistreerd Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt – Seksuoloog NVVS, geregistreerd supervisor VGCt voor Cognitief Gedragstherapeutisch Werkers VGCt, geregistreerd EMDR therapeut en oplossingsgericht geschoold. Ze is eigenaresse van seksuologie Praktijk Astrid Kremers en de seksuoloog van het UMC Utrecht, Diakonessenhuis Utrecht en het Beatrixziekenhuis Gorinchem (Vitras). Haar clienten ontvangt ze in haar royale en lichte kamer van het nieuwe Gezondheidshuis Utrecht. Daarnaast is ze ook in dienst van het UMC Utrecht, namelijk in het Landelijk Psychotraumacentrum en het Centrum Seksueel Geweld. Ze is auteur van de bestseller Aandacht voor seks, mede auteur van het STEPS protocol, lid van de mediacommissie NVVS en eigenaresse van seksboeken.nl. De seksuoloog geeft ook onderwijs over seksualiteit aan diverse doelgroepen. Daarnaast is zij actief in de media.

Afspraak maken

Wanneer u seksuologische hulpverlening nodig heeft, kunt u rechtstreeks contact op nemen met Astrid zonder verwijsbrief. De praktijk is zowel overdag als ’s avonds geopend. U kunt bellen naar 06 10 79 70 61 (tijdens kantoortijden) of een mail sturen naar info@sexuoloog.nlom een afspraak te maken. In het algemeen is er geen wachtlijst.

Seksuele problemen

In haar seksuologie praktijk ziet ze zowel vrouwen als mannen met diverse seksuele problemen. Voorbeelden hiervan zijn pijn bij het vrijen, erectieproblemen, geen zin of teveel zin in seks (seksverslaving), moeite om opgewonden te worden, geen orgasme kunnen krijgen, verschil in seksueel verlangen tussen partners, vreemdgaan en polyamorie. Deze seksuele problemen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan door lichamelijke ziekte, handicap, medicijngebruik, psychische problemen, relatieproblemen, (seksueel) trauma, zwangerschap, overgang of ouderdom.

Werkwijze

Haar werkwijze kenmerkt zich door passie en liefde voor het vak. Ze luistert met aandacht, haar instelling is positief en oplossingsgericht. Zij houdt zich hierbij zorgvuldig aan de wettelijke eisen omtrent privacy en geheimhouding. Natuurlijk stelt ze u op uw gemak.In het eerste gesprek zal u gevraagd worden wat uw seksuele probleem is en hoe uw leven eruit ziet. U kunt in dat gesprek natuurlijk ook al uw vragen stellen. De meeste mensen zijn wat gespannen voor het eerste gesprek maar iedereen kijkt er achteraf met een positief gevoel op terug. De duur van de behandeling kan variëren. Meestal duurt een behandeling 2 tot 8 gesprekken. Ook een eenmalig consult behoort tot de mogelijkheden.

Tijdens de vervolggesprekken zal de behandeling plaatsvinden volgens het bio-psycho-sociale model. Uw persoonlijke wensen en mogelijkheden vormen hierbij uiteraard het uitgangspunt. De behandeling zal gebeuren volgens de cognitieve gedragstherapie en/of EMDR. Er kunnen, als u dat wilt, concrete afspraken worden besproken zodat u het geleerde thuis in de praktijk kunt brengen. Tijdens het consult zullen geen oefeningen gedaan worden. Daarnaast kan de seksuoloog u voorlichting en informatie geven over seksualiteit. U zult tijdens het consult met Astrid Kremers geen lichamelijk onderzoek krijgen. Mocht een lichamelijk onderzoek nodig zijn dan kan zij samenwerken met onze artsen.

Kosten

Seksuologische behandelingen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het zou echter kunnen dat u wel aanspraak op vergoeding kunt maken vanuit uw aanvullende verzekering. Als u vragen heeft over die vergoeding door uw ziektekostenverzekering, adviseert de paktijk u om zelf contact te zoeken met uw eigen ziektekostenverzekering, zodat u informatie krijgt die specifiek is voor uw situatie. De rekening dient echter altijd eerst door uzelf te worden betaald aan de praktijk aan het einde van het consult en kunt u daarna eventueel indienen bij uw ziektekostenverzekering.

Meer informatie

Meer informatie over de werkwijze, kosten en voorwaarden vindt u op www.sexuoloog.nl. Of bel gerust Astrid Kremers met uw vraag tijdens kantoortijden op telefoonnummer 06 10 79 70 61.

Astrid Kremers
Astrid KremersSeksuoloog NVVS
Astrid Kremers is erkend en geregistreerd Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt – Seksuoloog NVVS, EMDR therapeut en Oplossingsgericht geschoold. Ze geeft ook onderwijs, is schrijfster, actief in de media en eigenaresse van Seksboeken.nl.